nsg's blog

Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope)

2009-04-24

Jag sitter just nu och uppdaterar från ubuntu 8.10 till 9.04 som släpptes i går. Jag installerade även ubuntu:s “Netbook Remix” på min Asus Eee (netbook) tidigare i dag, har inte bestämt mig ännu hur jag tycker om den, återkommer när jag har använt den några dagar.

Nu åter till min vanliga dator, den jag nu sitter vid och samma dator som jag håller på att uppdatera. Jag hade egentligen velat installerat om den helt. En ren installation blir alltid mycket bättre, man blir av med massa gammal skit som man aldrig använder o.s.v…. men jag orkar inte, det är för mycket jobb att konfigurera upp allt efter, det är tillräckligt mycket med jobb att konfigurera upp min eee. Det får bli som jag brukar göra, uppdatering varannan gång, och ominstallation den andra.

osd

Till skillnad mot tidigare versioner så är det inget större jag har att se fram i mot, allt är lite uppdaterat och funkar lite bättre men inget nytt, stort coolt. Den punkten som jag just nu är mest intresserad av är nog det nya systemet för att visa händelser (se bild), det är snyggt och riktigt välgjort. Hittar jag något nytt intressant så återkommer jag med ett nytt inlägg, blir jag tyst, ja, då var den här uppdateringen lika ointressant som jag misstänkte.

Du ser jag fram i mot att allt ska funka lite bättre.

screenshot-distribution-upgrade

Bloggar om: , , , , , ,

Please note that this is a old post from the year 2009 and the information may be outdated. All these 455 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.