nsg's blog

God Jul (till mig själv)

2008-12-25

Det blev en svart Eee, 500 kr var inte värt färgen. Jag har nu haft den i ca 2 veckor jag är riktigt nöjd. Det finns några mindre detaljer jag stör mig på, en är att §-knappen (den till höger om 1 är flyttad ett steg upp). Det gör att siffrorna och funtionstangenterna är flyttade lite åt sidan, ingen <-knapp (z blir en sådan knapp när man håller ner en specialknapp), och enter shift är små/sitter konsigt. Dom har valt blåa dioder som wlan-lampa (den lyser jättestarkt och är jobbig då det är mörkt i rummet).

Men över lag så är det en riktigt bra dator, batteritiden är riktigt trevlig och så väl är formatet då man springer runt med datorn så mycket som jag gör.

En av de första skerna jag gjorde med dator var att döda allt onödigt i windows och sedan ladda ner en ubuntu-iso och lägga över den på en usb-sticka för att boota från och installera ubuntu, jag valde att behålla windows då installationen efter att ha tagit bort lite program var vettig. Jag har haft ett par problem med datorn och linux men det får bli en annan gång efter att jag har tagit mig tid och fixa dem så jag även kan ge en bra förklaring.

… hoppas ni har haft en god jul, och får ett gått nytt år!

Bloggar om: , , , , ,

Please note that this is a old post from the year 2008 and the information may be outdated. All these 356 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.