nsg's blog

Netflix och Pipelight

2014-04-12

Var länge sedan jag såg på en film,

När jag provade Netflix för första gången för ett och ett halvt år sedan så hade jag synpunkter. Många är oförändrade men tekniken har gått framåt och mina behov har ändrat på sig.

Jag började betala igen primärt när jag köpte min nya Nexus 7 (2013) samt en Chromecast och har nyttjat det lite för att se på film, saken är dock att jag trivs bra vid mitt skrivbord och när jag är själv så ser jag helst film där, vilket inte har gått då jag kör Linux, något som Netflix inte stödjer.

Tydligen har det sedan slutet av förra året funnits ett nytt projekt som heter Pipelight som agerar en brygga mellan Windows-versionen av ett plugin, och webbläsaren i Linux. Kräver fortfarande Wine för att det ska funka men det är snyggt paketerat och väl installerat så funkar det lika bra som i Windows. Jag har tidigare använt mig av ett projekt som heter Netflix Desktop, det funkar men du kör en helt separat version av Windows-Firefox genom Wine vilket inte alltid funkar till 100%.

Mycket enkelt att installera om du sitter i Ubuntu, eller en liknande distribution.

Kan även påpeka att Pipelight inte är uteslutande byggt för Silverlight utan du kan t.ex. även ladda Windows-versionen av Flash och Unity3D samt mycket mer.

Om du vill prova så hittar du en bra beskrivning här:
http://www.webupd8.org/2013/08/pipelight-use-silverlight-in-your-linux.html

Bloggar om: , ,

Please note that this is a old post from the year 2014 and the information may be outdated. All these 322 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.