Några intryck från Jaunty

Sådär, det är en del kvar att göra innan jag känner mig nöjd med Jaunty, men det känns bra, har inte haft några större problem och den enda irritationen löste jag just (efter att ha suttit och läst på ubuntus bugtracker i ca ~30 minuter).

Problemet som jag hade var att det nya notifikationssystemet som används för att visa information som t.ex. volymändringar, anslutningar, meddelanden m.m. hamnade på fel skärm, på min sekundärskärm. För det första är det inte så vanligt med två skärmar, för det andra om man nu har en extraskärm så placerar man oftast den till höger. Jag har satt min högra skärm som huvudskärm i inställningarna men alla program lyssnar inte på det, och så blir det fel.

Det fanns dock en lösning, man kunde sätta en nyckel till focus-follow som gör just vad namnet antyder, den kommar upp på den skärm du för tillfället arbetar. En enkel, och perfekt lösning. Så hur ställde jag in det?

Öppna en terminal och skriv:

gconftool-2 -s -t string /apps/notify-osd/multihead_mode focus-follow

Det bör räcka, eventuellt måste du logga ut/in för att ändringen ska börja gälla. Det kommer förmodligen komma upp som en inställning längre fram, eller vara påslagen som standard. Men jag är glad att inställningen fanns, även om inte helt självklar.

Bloggar om: gnome, jaunty jackalope, Linux, notifyosd, ubuntu