Snart nytt år, nu mer statistik. (Njuvll)

Jag har kört Google Analytics i 7 månader nu, så det är inte hela året jag kommer prata om, men större delen.

Statistik
Här ser man tydligt när jag började samla data med hjälp av Google Analytics. Jag hade redan då ett par besökare, även om de flesta är folk som hittar hit, kollar fort för att inte återvända.

Statistik
Här ser man hur fördelningen av inkommande besökare var.

Statistik
Som du ser så har jag nästan uteslutande besökare från Sverige, men det är naturligt med tanke på språket jag skriver på.

Statistik
Här är perioden då bloggen låg nere, det började med strul av serven, och sedan när det var löst så hade jag inte tid och få igång bloggen direkt. Vet inte vad google tyckte om bloggen när den låg nere så mycket.

Statistik
Denna bilden är från oktober, det intressanta med denna månaden (förutom den stadiga ökningen av besökare) är att nu börjar folk hitta hit från lite här och var i världen.

Statistik
Statistik
November är den mest aktiva månaden.

Nu över hela perioden.

Statistik
Det är inte riktigt alla, men nästan. Ger en bild över vart ifrån folk kommer. Jag undrar om internationella träffar är folk som bara ramlar in här och inte förstår något alls, eller om det är svenskar som bor eller är utomlands.

Statistik
Här ser du vilka webbläsare som besöker sidan.

Statistik
Vilka operativsystem.

Statistik
Här är det både operativsystem och webbläsare, intressant. XP & IE6 är vanligast och det förvånar mig inte alls, men det förvånar mig att jag inte ser fler FF2 och att Mozilla var så populär.

Statistik
Slutligen, de populäraste sökningarna.

“Wiie” är intressant då inlägget bara har det som titel, hade ingen tanke på konsolen Wii då jag skrev titeln, jag antar att de flesta besöken blir besvikna när dom kommer hit då det är en av minna mer meningslösa poster som jag gjort :)
Dessutom är det intressant att den ligger så bra som den gör i träffarna i Google, först träffen hos mig.

partitest” ligger tvåa, och här har besökarna hamnar på något vettigt, då jag levererar länkar till partitest.

Det jag är överlag mest intresserad över är hur högt jag har kommit på normala ord som “burkar”, “rymdfärja” … jag ligger inte lika bra till nu, men brukar ligger kvar på första sidan. Och då har jag bara nämnt order 2 gånger varav en av de är i titeln.

Nu har jag svamlat klart för i kväll :) Ska bara göra ett experiment först, jag ska nu komma på några ord, och se hur bra det går att googla fram nästa år i olika sökmotorer.
Ett sätter jag i titeln, ett inom ett h1 element och ett rakt upp och ner i texten.

toblorex

… och slutligen så tar vi ordet zamibxxl som betyder ingenting.

:: Sök, Statistik, Google Analytics, Google