nsg's blog

Snart nytt år, nu mer statistik. (Njuvll)

2006-12-31

Jag har kört Google Analytics i 7 månader nu, så det är inte hela året jag kommer prata om, men större delen.

Statistik Här ser man tydligt när jag började samla data med hjälp av Google Analytics. Jag hade redan då ett par besökare, även om de flesta är folk som hittar hit, kollar fort för att inte återvända. Statistik Här ser man hur fördelningen av inkommande besökare var. Statistik Som du ser så har jag nästan uteslutande besökare från Sverige, men det är naturligt med tanke på språket jag skriver på. Statistik Här är perioden då bloggen låg nere, det började med strul av serven, och sedan när det var löst så hade jag inte tid och få igång bloggen direkt. Vet inte vad google tyckte om bloggen när den låg nere så mycket. Statistik Denna bilden är från oktober, det intressanta med denna månaden (förutom den stadiga ökningen av besökare) är att nu börjar folk hitta hit från lite här och var i världen. StatistikStatistik November är den mest aktiva månaden.

Nu över hela perioden.

Statistik Det är inte riktigt alla, men nästan. Ger en bild över vart ifrån folk kommer. Jag undrar om internationella träffar är folk som bara ramlar in här och inte förstår något alls, eller om det är svenskar som bor eller är utomlands. Statistik Här ser du vilka webbläsare som besöker sidan. Statistik Vilka operativsystem. Statistik Här är det både operativsystem och webbläsare, intressant. XP & IE6 är vanligast och det förvånar mig inte alls, men det förvånar mig att jag inte ser fler FF2 och att Mozilla var så populär. Statistik Slutligen, de populäraste sökningarna.

“Wiie” är intressant då inlägget bara har det som titel, hade ingen tanke på konsolen Wii då jag skrev titeln, jag antar att de flesta besöken blir besvikna när dom kommer hit då det är en av minna mer meningslösa poster som jag gjort :)
Dessutom är det intressant att den ligger så bra som den gör i träffarna i Google, först träffen hos mig.

partitest” ligger tvåa, och här har besökarna hamnar på något vettigt, då jag levererar länkar till partitest.

Det jag är överlag mest intresserad över är hur högt jag har kommit på normala ord som “burkar”, “rymdfärja” … jag ligger inte lika bra till nu, men brukar ligger kvar på första sidan. Och då har jag bara nämnt order 2 gånger varav en av de är i titeln.

Nu har jag svamlat klart för i kväll :) Ska bara göra ett experiment först, jag ska nu komma på några ord, och se hur bra det går att googla fram nästa år i olika sökmotorer.
Ett sätter jag i titeln, ett inom ett h1 element och ett rakt upp och ner i texten.

toblorex

… och slutligen så tar vi ordet zamibxxl som betyder ingenting.

:: Sök, Statistik, Google Analytics, Google

Please note that this is a old post from the year 2006 and the information may be outdated. All these 638 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.