nsg's blog

Så, vad händer här?

2006-07-24

*Notis: jag är inte på humör för perfekt text nu så detta får duga :) *

Det är nu snart en månad sedan jag skrev här, jag har haft det skönt på landet, tagit det lungt och slappat lite :) … eller en del har väll hänt.

1153680526510.jpgJag har petat en del med min laptop, jag packade upp min gentoo.tar och la tillbaka den på en egen partition med syfte med att återgå till det, det är en stor skillnad i “fart” vet inte hur stor prestandaskillnaden mellan systemen men den största skillnaden är nog att ubuntu vill gärna starta ALLT. Gillar att ha allt avstängt som default såvidare jag inte använder det dagligen. Jo, vist går det att fixa men jag kan lika gärna gå tillbaka till gentoo och få prestandaökningen.

Så nu kör jag med tre operativsystem på laptopen, Gentoo Linux, Ubuntu Linux och Windows. Har blivit en del hoppande imellan systemen då ingen funkade perfekt och att ladda ner nått över modem (landet) var det inte fråga om.

Windows använde jag uteslutande att surfa med, då jag inte (ännu) har hittat någon driver till mitt softmodem. Varken i ubuntu eller gentoo, men det är en tidsfråga, hoppas jag.

Ubuntu är den enda som hade gimp och något vettigt bildvisningsprogram installerat, dessutom funkar min bluetooth-adapter perfekt under den. Så här hände jag när jag arbetade med bilder från min digitalkamera.

Gentoo körde jag när jag skulle göra något annat för att allt flöt så mycket bättre på min gammla dator, startar ca 3-4ggr snabbare (ja nu är det inte rättvist då jag inte kör gnome på den, utan e17) och sedan flyter allt bättre, det som funkar då :)

Jag var ute med datorn en dag och letade öppna wlan i Mora (landet ligger i närheten), satt och väntade på bussen som skulle gå om 2 timmar så jag började vandra runt. Jag gick runt och satte mig lite här och var i bostadsområden, vandrade runt lite med datorn i handen och såg allmänt konstig ut men fick en träff efter ett tag. Riktigt trevligt och spendera lite tid sittande i solen och surfa, kändes riktigt snabbt när man suttit på modem ett tag, var ett bra ställe så jag kanse återvänder dit nästa sommar om han inte börjat kryptera eller något då :)

Ang. bilden så gillar jag linux, men bilden var så skön :) … hehe

Måste be om ursäkt för texten, ska se om jag tar mig tid och ordnar upp den, vissa delar fattar jag knappt vad jag själv skriver :)

:: Ubuntu, Gentoo, Linux, WLAN, Wi-Fi

Please note that this is a old post from the year 2006 and the information may be outdated. All these 449 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.