nsg's blog

Spotify nu för Android och iPhone/iPod touch

2009-09-07

spotify-logoÄr du intresserad av Spotify och har en iPhone, iPod eller en Android-telefon så har du säkert hållit lite koll på utvecklingen om Spotify-klienten för de plattformarna.

I går postade Spotify ett meddelande att Spotify finns både i App Store och Android Market, samtidigt. Jag hade trott ett tag nu att den skulle släppas först i App Store (med några veckor) som en del av överenskommelsen med Apple (för att få släppa ett program som tekniskt sätt konkurrerar med Apple). Men jag är glad att jag inte hade rätt.

Du kan läsa mer om Spotify här, på wikipedia.

Här kommer två videos, en från tidigare i år från Google I/O som visar Android-klienten (Då var den inte helt klar), och en lite nyare video som visar samma sak på en iPhone.

Nu har jag gjort tillräckligt med reklam, jag får se själv när jag testar applikationerna. Då man måste ha Spotify Premium (99kr/mån) för att kunna använda applikationerna så får jag vänta ett tag tills jag känner att jag har pengar. Men förmodligen kommer jag inte kunna hålla mig så länge :)

En sak till, ni som tycker att Spotify även borde ha haft en reklamfinansierad version på telefonerna så håller jag med er, men det är inte säkert att det är Spotifys fel, det finns helt andra avtal med musikindustrin för datorer med internetuppkoppling och mobiltelefoner med internetuppkoppling. Det kan vara så enkelt att dom inte får. Helt galet i så fall, men det är så det är.

Bloggar om: , , , , , , , , ,

Please note that this is a old post from the year 2009 and the information may be outdated. All these 459 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.