nsg's blog

Lite bilder från windows 7

2009-01-12

Tidigare i dag spenderade jag ungefär två timmar med betan av Windows 7, vill du veta vad den innehåller så finns det mängder av bättre ställen att kolla på är den här bloggen (wikipedia är som alltid en bra källa). Jag sparade några bilder på lite olika detaljer under tiden jag provade runt det och här kommer dem.

1-desktop1Det var så här jag blev mött efter en installation på runt 1 timma (inte helt sant, jag satte först min stora skärm som huvudskärm då windows utgick från att den vänstra var min huvudskärm)

2-paint

Jag kan inte påstå att jag har använt Vista så pass mycket, så jag vet inte om Paint var förbättrat redan där, eller om den nu kom vid windows 7. Hur som helst så är Paint äntligen användbart igen, jag har många gånger retat mig på Paint när jag har hamnat på en windows-dator och behöver göra något enkel bildredigering.

3-startmeny-paint

Kopplingen med senaste öppna program i Paint och menyvalet för Paint gillar jag.

4-hsdpa_

Jag var lite orolig att mitt 3G-modem inte skulle funka, det funkade fint och jag kunde komma åt nätet.

5-ie8-sug_

Verkade läsktigt, jag tryckte på “Ask me later”. Dock om man bortser från problemet som att Microsoft vet vilka sidor man besöker så är det nog en trevlig funktion, även om jag gissar på att den är mer riktad till vanliga Svenssons.

6-ie8-tab

Så här det det ut när man öppnar en ny tabb i Internet Explorer 8 i Windows 7, kanse är likt IE7, kanse inte, använder inte windows så ofta.

7-taskbar

Microsoft härmar Mac OSX här lite, öppna Internet Explorer-fönster samlas under Internet Explorer ikonen. Mycket bra, har alltid gillat det med OSX, det är logiskt och användarvänligt, notera att man även ser alla öppna tabbar i IE, bara att klicka på en för att gå direkt till den.

8-sound

*Som vanligt så har windows inte stödj för mitt ljudkort, lite tråkigt och konsigt då det är säkert 5 år gammal nu och kommer från en stor välkänd tillverkare. *

9-update

Fanns lite uppdateringar, och till min glädje var en av dem ljudet. Kanse som inte får skeppa det med windows, eller så vill dom bara hålla nere storleken på installationen. Hur som helst är det en helt ok lösning. Jag minns inte om Vista löste det på samma sätt, jag tror det.

10-startmenu-shutdown

Här är startmenyn, väldigt lik den man sett i vista. Dom har kvar sin lite speciella stäng-av-knapp.

11-filebrowser

Öppnade en katalog, känns väldigt vista.

12-snip

*Ett program för att ta skärmbilder på delar av skärmen, som du ser här har den även stödj för oregelbundna former. Lite synd att jag inte upptäckte den tidigare då jag spenderade massor av tid att kopiera in i Paint :) *

13-wmp-img

Windows Media Player som visar en bild

14-screenres

I min mening ett litet lustigt sätt att ändra upplösning på, man fick leta sig fram tills man kom fram till den man ville ha. Säkert bra om man inte kan så mycket om datorer.

15-controlpanel

En låååång bild på alla valen i kontrollpanelen efter att man har tryck på “visa allt”. (ja, det är två bilder jag har klippt ihop, det fick inte platts på en skärm)

16-computermanager

Slutligen ett program som sett (nästan) lika dant ut sedan windows 2000 om jag minns korrekt (säkert inte helt sant, men det är varken vista- eller windows 7-stylat)

Hur funkade systemet då, då installatione tog en timma och jag inte hade tid för länge så blev det en snabbare titt, men jag återkommer om jag hittar något intressant eller stöter på en rolig bugg. Det blir nog att installera ett spel i kväll och prova att spela lite.

Bloggar om: , , , , , ,

Please note that this is a old post from the year 2009 and the information may be outdated. All these 1248 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.