nsg's blog

Netscape Communicator 4.5

2007-03-12

Bild på mig, nu och förr Ah, vet vet inte vilken min första webbläsare var, har minnen av Explorer 3.0 och Netscape. Netscape var dock den jag surfade först med på webben med. Efter att ha provat runt lite så är det version 4.5 som gav den äkta nostalgikänslan, jag minns att jag satt i skolan i årskurs 7 (1997-98) och surfade, det var min riktiga längre kontakt med internet. Visst jag hade varit i kontakt med det tidigare men då i mycket begränsad mängd och mera suttit som åskådare än surfare.
Det var jag och en kompis som satt och skrev HTML på rasterna och kollade runt lite på webben. Vi satt vid varsin dator och hade varsin hemsida på torget.se, och den senaste versionen av sidan ligger kvar (hurra).

darkwar.png

Men kan få en känsla om vad jag gjorde då genom att kolla på länkarna på sidan. Humor, skämt, star wars och en del html/javascript. Som jag nämnde innan så är det här den sista sidan, tyvärr har jag inte kvar sidan som jag hade innan, den bestod av frames, svart bakgrund med gul/vit (säkert lite rött också) text. Typisk personlig hemsida för den tiden :) Den som du ser nu är en liten halvklar omdesign som jag gjorde när jag hittade bakgrunden på en webbsida och fick inspiration.

Notera en sak, klicka inte på “Tryck inte här”, så vidare du inte är extremt nyfiken (ja, jag klickade).

Som du säkert ser så flyttade jag sedan till passagen, jag mins inte så mycket mer än att jag fortsatte i samma stil som innan. Det blev en del olika sidor där. Jag har säkert en del kod kvar då jag laddade upp på ftp och jag har inte frivilligt tagit bort något ännu. Det gäller bara och hitta det om det finns kvar.

Min fina backup/arkiv från den tiden ligger packade i en annat arkiv, i ett annat arkiv, i ett annat … ja, kanske inte så smart :) Men jag har en ovana och bara dra ihopp allt och spara när man köpt ny hårddisk/dator då oftast den nya hårdisken är så pass stor. T.ex. när jag gick från 20G till 120G så var det bara och kopiera över den gamla i en katalog på den nya, sedan har man aldrig orkat städa ordentligt. (Rek. ej).

Hur kom jag in på det här nu, jo Solid Block of Ise skrev om sidan Netscape Browser Archive, efter en installation av lite olika webbläsare så utlöste det en del minnen.

Så kul och gå igenom gamla saker som man gjort.

En sak som jag reagerade på var bilden, om jag mis korrekt så är den tagen i början av högstadiet, d.v.s. årskurs 7. Jag borde vara 13 år på den bilden. Ser man så ung ut när man är 13 år? notera dock att jag alltid har sett något/några år yngre ut.

:: Netscape Communicator, Netscape, Communicator, Nostalgi

Please note that this is a old post from the year 2007 and the information may be outdated. All these 550 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.