nsg's blog

Metros “blogg”-tjänst

2007-06-18
metro.png

Såg att metro har lanserat en bloggtjänst, föga förvånade. Den har en del reklam på sig, men till ovanligheten så delar dom med sig av intäkterna, 3 öre/sidvisning. Visst inget fel med ett, säkert ett mycket revligt alternativ för folk som inte vill hålla på och krångla med annonser själv. Bara och blogga och så ramlar det in pengar.

Teknisk intresserad som jag är så la jag direkt märke på url:en, den är i formatet http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=nn.nnn, inte speciellt vackert och det ger ingen identifikation av vilken blogg det gäller. Jämför med min adress.

På metrobloggen.se står det:

Att fixa detta krävs ganska mycket kapacitet och mycket säker teknik, och innan detta införs så vill vi vara helt säkra på att vi klarar av det.

Jag har svårt och tro att det skulle bli så krävande, och vadå osäkert? Hur osäkert kan man råka göra det?

En blogg som jag följt ett tag är konsumbloggen, och den är en av de bloggarna som flyttar över till metrobloggen, jag upptäckte nästan direkt när jag skulle uppdatera min rss feed att det inte fanns någon? Va? Många säger att en blogg utan kommentarer inte är en blogg, det håller jag delvis med om, men är lite flexiblel på det, men ingen rss, det är INTE en blogg. Tack och lov ser jag:

Många frågar om RSS-feeds, varför det inte går att läsa bloggarna via RSS. Detta är såklart något som redan har diskuterats och står på önskelistan. Nu innan lanseringen fick vi fokusera på de viktigaste och bästa funktionerna för att hinna klart i tid, men RSS-feeds kommer att komma så småningom!

Frågan är om det är så smart och prioritera ner det, jag kommer inte följa t.ex. konsumbloggen tills det finns en feed, att manuellt gå till sidan är på tok för mycket jobb och även om jag prövar ett tag så kommer det inte funka i längden.

Jag hittade bara en annan bloggare som sett samma sak, Johan på knuff.

Metro: Börja blogga – tjäna pengar!
SvD: 3 öre per visning gör inte bloggaren rik

:: Metro, Blogg, Metrobloggen, feed, rss

Please note that this is a old post from the year 2007 and the information may be outdated. All these 417 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.