nsg's blog

GoogleBakom kulisserna

2007-02-07
gooGle

Jag har just sett klart en dokumentär om Google, klart intressant.

Google: Behind the Screen

En sak som går in rätt hårt på slutet är hur det är med privatlivet när Google vet mer och mer om en som person. Jag är inte speciellt oroad över det men jag har dock stängt av Google Search History då jag tyckte att det gick över gränsen och binda minna sökningar till mitt Google-konto. Lite privatliv vill man ha. Dessutom vill jag har opersonliga sökresultat för att se hur minna sidor kommer i Google. Inte vill jag att den lär sig att jag gillar minna sidor och sätter dom överst, och så går jag och tror jag jag ligger bra till i sökmotorerna. Det är lite klurigt redan nu när dom optimerar beroende land och en del andra saker.

Känner du dig lite orolig nu och har ett google-konto, surfa in på http://www.google.com/searchhistory/ och kolla vad som finns sparat, och stäng av den (pause).

Jag håller tummarna att Google aldrig kommer missbruka någon information, för det vore synd och förlora en sådana bra tjänster som Google erbjuder, för skulle dom tappa folks förtroende så går dom rätt fort i konkurs.

:: Google, Sök

Please note that this is a old post from the year 2007 and the information may be outdated. All these 251 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.