nsg's blog

Gaim blir Pidgin

2007-04-08

Jag har sedan jag började använda Linux på heltid för ett par år sedan använt IM-klienten Gaim till mitt ICQ och MSN-behov. Jag har besökt Gaims hemsida några gånger och har funderat på texten

Gaim is NOT endorsed by or affiliated with AOL

Att det står där förvånade mig inte då det är många sidor som man sett liknande saker på, men varför bara AOL? Gaim har ju en massa protokoll, varför inte fler företag? Hittade en nyhet idag som förklarade varför, tydligen så har AOL hållit på och strulat med stämningar och så mot utvecklare som arbetar med Gaim. Tydligen har dom nu efter flera år lyckats komma fram till en uppgörelse som dock tyvärr kräver ett namnbyte, Gaim, AOL har AIM som trademark.

Det nya namnet kommer bli Pidgin, dock behålls versionsnumret så snart kommer jag att köra Pidgin 2.0.0

:: Pidgin, Gaim, AOL

Please note that this is a old post from the year 2007 and the information may be outdated. All these 167 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.