nsg's blog

Censur finns och används i Sverige

2007-07-23

Jag har tänkt skiva om det ett tag nu, men jag var borta när det var som mest aktuellt och sedan kom jag av mig. Jag såg nu att Gardebring har skrivit om polisens filter och lite uppföljning på “The Pirate Bay”-skandalen, se min tidigare post för länkar.

Min syn på att filtrera barnporr är att man sticker huvudet i sanden, problemet förvinner inte för att man inte kan se det, dessutom är det MYCKET lätt att ta sig runt, kort och gott så är det vanligt folk som inte ser sidorna medan pedofilerna fortfarande kan surfa runt vart dom vill. En kompis sa till mig att det är skönt att slippa råka hamna på en sådan sida, jo, det håller jag med om. Men jag tycker att censur är mycket mer fel, om vanligt folk inte ser problemet, hur ska dom då kunna motverka det?

Som vanligt när någon censurerar så åker det med lite för många sidor, ta t.ex. denna sida som säljer bonsaiträd, vad har den med parnporr och göra? Små träd, oo, farligt!

Har du en operatör som samarbetar med polisen (nästan alla) så får du ip:t 212.247.156.82 som svar på adressen http://www.koreabonsai.com/, 212.247.156.82 går till polisen som visar en stop-sida. Det korrekta ip-numret till koreabonsai.com får du enkelt fram genom att byta DNS-servrar till någon utländsk, vi har nu gått runt “spärren”, filtret är helt tamt och stoppar inte någon pedofil. Vill du kolla på sidan utan att hålla på med och ändra massa saker, klicka här.

:: Barnporr, Pedofil, Polisen, Filter, Censur, TPB, The Pirate Bay

Please note that this is a old post from the year 2007 and the information may be outdated. All these 316 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.