nsg's blog

41 timmar senare

2007-01-01

Nu är jag hemma igen och följer upp mitt experiment från min föra post.

Notera att jag inte vill skriva orden igen för att förstöra experimentet. Se inlägget för mer information. (längst ner)

Jag skrev tre ord som inte fanns (provat med Google) i mitt förra inlägg, idag 41 timmar senare undersöker jag vad sökmotorerna fångat upp. Första ordet var skrivet i titeln, ord 2 i ett h1-element och slutligen ett ord mitt i en mening.

Webbsök
Google var duktig och hittade alla 3 orden samma dag.
MSN har inte hittat något ännu.
Yahoo verkar inte vara så intressant av titlar då den inte hade hittat det ordet jag satte i titeln. Dock gav sökningen två träffar på ordet på bloggar.se där ordet syns, men där var det inte från titeln den fick ordet. Intressant, titel-ordet fans dock med om jag gjorde en sökning på den engelska versionen.
ask hade inte hittat något.
alltheweb hade inte hittat något.
Eniro hade samma som Google, men det förvånade mig inte så det är deras index dom använder.
Spray svarade som yahoo gjorde på svensk sökning, dock gav den bara en bloggar.se-träff.
Altavista (sv) svarade med så gott som identiskt resultat som Google, dock så gav den engelska versionen inga bloggar.se träffar.

Bloggsök
Knuff hittade inläggen fint med alla sökord.
Google Blogsearch gav inga träffar.
Technorati gav inga träffar.
(Jag pingar: http://rpc.pingomatic.com, http://nyligen.se/ping, http://svensk.lemonad.org/ping)

Kommentarer
Många har inte hunnit indexera sidan ännu, men Google är snabb som vanligt, den hade vackert indexerat allt. Det som förvånade mig var att Google Blogsearch inte hade hittat sidan ännu, den har varken indexerat förra eller förrförra inlägget heller. Långsam rackare. Technorati verkar inte läsa från någon av minna källor, någon som har koll om den bara söker inom sitt eget ping-index som t.ex. knuff gör?

Ska bli intressant och se när, och om msn kommer indexera något. Gissar på att min sida inte är lika frekvent indexerad bara.

Slutsats
Att sätta sökord i title-elementet vekar inte vara så relevant för en del sökmotorer som jag trodde. Dock verkar dom som överhuvudtaget ha hittat hit vara ok med att indexera sidan då resterade två sökord hittades.

:: Sök, Google, MSN, Technorati, Google Blogsearch, Knuff, Yahoo, Ask, Eniro, Alltheweb, Test

Please note that this is a old post from the year 2007 and the information may be outdated. All these 435 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.