nsg's blog

Rep. kurs, linalg

2006-08-09

Pju, 10 dagars pluggande (Må-Må-On) gav mig idag G (3) i min kurs Linjär algebra II som jag läste förra året. Det gick inte så bra, t.o.m. väldigt dåligt när jag skrev tentan/omtentan på kursen. Jag kände att jag behovde ordna upp det innan jag börjar nästa år så jag tog en rep. kurs.

Kursen bestog i fem moduler:

 • Modul 1

 • Komplexa tal och Polynomekvationer

 • Modul 2

 • Gausselimination och matriser

 • Inversa matriser-Determinanter

 • Modul 3

 • Vektorer och skalärprodukt,Vektorprodukt, linjer & plan

 • Modul 4

 • Vektorer i Rn och linjära avbildningar

 • Allmänna och reella vektorrum

 • Modul 5

 • Basbyten

 • Egenvärden och diagonalisering

 • Kvadratiska former

Den lästes över 10 dagar (Må-Fr, Må-Fr) där man blev godkänd om man klarade minst 4 av 5 kontrollskrivningar/lappskrivningar (KS/LS). Jag gjorde en perfekt serie och tog de 4 första så jag behöver inte göra den sista, perfekt, ah, skönt för jag hade svårt med modul 4 och 5:an skulle blivit riktigt jobbig.

Jag är extra glad för när jag tog kursen så visste jag att OM jag skulle bara klarat 3 KS:ar så skulle sista chansen att få G varit att skriva en kompliteringstenta nu på Må, men den låg så dumt så jag hade då inte kunnat vara med på en fest (kryssning) som skolan har. Skolan är viktigare så jag skulle blivit hemma då. Men nu har jag G, redan nu, wiie.

Please note that this is a old post from the year 2006 and the information may be outdated. All these 249 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.