nsg's blog

Mer om razzian & Skadestånd

2006-06-15

Mer länkar
Jag hade inga större planer på ett skriva mer om den så vidare inte något stort händer. Men jag kom om över två intressanta länkar, en på svt.se och ett blogginlägg på gardebring.com.

SVT skriver lite allmänt om om vad som hänt den närmaste tiden efter den 31:a medans gardebring.com har en intressant lista i 16 steg som innehåller punkt för punkt på fel eller lagbrott som polisen/åklagaren/… gjort.

Skadestånd
I förra inlägget postade jag en länk där många av de som blivit av med sin server har börjat sammla ihopp sig och börjat anmäla. Nu händer det var min första tanke. Att det var fel att ta allt de såg i rummet insåg varje vettigt person, och att skadestånd skulle krävas var ingen överraskning.
Det som gav mig en glad överraskning var totalsumman som enligt artikeln kan landa på över en miljon kronor.
Trevlig att de som ligger bakom det hela får en smäll på nosen, men åt andra sidan är det ju jag som står för kalaset, iallfall ca 1/9000000 del, men det betalar jag gladligen.

Rellevent är denna posten där jag listar en del “skumma” saker som polisen tog.

:: TPB, The Pirate Bay, razzian, skadestånd

Please note that this is a old post from the year 2006 and the information may be outdated. All these 250 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.