nsg's blog

Jagonator & ID-Kort

2006-08-10

För snart två år sedan när jag började på tekniskt basår så var det fotografering för id-kort som gällde, fotot tog man själv i ett “bås” där man knappade in lite info och tog en bild, sedan kunde man hämta kortet efter några minuter.

Jag tog en bild som jag blev “nöjd med”, tänkte, bah, jag tar en ny, den blev värre, hm, jaja, ett nytt försök, ännu värre. Jag tittade åt sidan och såg x antal som väntade i den oändligt långa kön som det var till automaten. Bah, det duger tänkte jag och gick. Ja, resultatet blev lustigt, jag fick en speciell blick. “- Du ser ut som terminator” var det en klasskomis som sa :)

Så här kommer det en bild, nu så var inte den bilden jag pratade om i profil, och den jag nu utgick ifrån var långt från bra, men det blev “ok”.

jagonator.jpg

Men jag känner mig rätt nöjd med tanke på vad jag utgick ifrån.

jag-sol.jpg

Solen lyser rakt på mig om du undrar varför jag ser så besvärad ut :)

Nu kanse du undrar varför jag pratar om det här nu, jo det har en rellaterad händelse.

Jag upptäckte för ca 1,5 månad sedan att mitt id-kort just hade gått ut, hurra, får väll skaffa ett nytt, eller vänta nu, jag behöver ju id för att skaffa ett id. Mitt pass hade även det gått ut men det var gilltigt i 3 månader efter hos polisen så det var ett alternativ men vart fanns det? Det enda alternativet utan id var att en närstående (mamma, pappa, syster…) eller någon som var skriven på samma adress kunde komma med och intyga att jag är jag. Men då jag har brist på närstående och den enda som skulle kunna hjälpa mig var min mamma som var i dalarna.

Jag undersökte allternativ men posten tog sig 3 veckor att fixa fram ett nytt id (här räckte det med en kompis). Men innan jag han beställa ett så gjorde jag ett sista försök att hitta mitt pass hemma hoss mamma (inte sett det sedan jag flyttade hemmifrån, och ja jag har letat där förr), och så hittade jag det i en låda. Underbart, så i tisdags blev jag 400 kr fattigare efter ett besök hoss polisen man den stora fördelen är att dom tog bilden och att det är ett nationellt id som funkar utomlands, men det bästa, DET TAR BARA 5 DAGAR :) Ärigt talat, sjukt jobbigt utan id, utsätt inte dig för det.

Nu för att återkoppla till starten så var fotograferigen i samma stil som under basåret, bilden blev lite stirrande, hon frågade “- Vill du ändra något?”. Jag funderade på att ta en by bild, men då hon inte kunde gå tillbaka till den gammla så behöll jag den, jag har dålig erfarenhet av sådant här :)

Please note that this is a old post from the year 2006 and the information may be outdated. All these 505 words are written by Stefan Berggren, feel free and contact me if you like.