Ingooglingar (undra när man hittar det i ordlistan)

Jag har haft Google Analytics på sidan ett tag nu, jag har en del besökare, även om de flesta inte verkar stanna länge så är det kul ändå att dom hittade hit. Dom två stora vägarna hit är via google (ca 60%) och bloggar.se (ca 30%). Jag tänkte undersöka lite av de vanliga sökorden på google som leder hit.

Analysen är över besökarna under veckan

En vanlig väg in (7st) är “kth blogg datateknik“. Min sida hamnar som 4:e siten, dessutom ligger www.knuff.se/q/Datateknik som fräff två där min blogg brukar ligga rätt bra, just nu logger den överst men det beror på att jag var den sista som bloggade med den termen i texten.

Nr två är “har inte rättigheter till installerade paket i ubuntu” (2 st, säkert samma som klickat 2ggr) som plasserar bloggen som site nr 5 resp. 6.

För övrigt var det intressant att jag hamnade på platts två med “media skadestånd“, “Ubuntu Mounting” och på plats ett med “fixa id kort“. Alla inte för invecklade sökningar med rätt normala sökord. intressant.

Visa är intresanta, t.ex. “4110836984492″, ger ingen träff för mig ialflall, kanse något fel? :)

Som du ser är det många som sökt på ubuntu eller linuxrellaterat och hamnat här, det är intressant när jag bara skrivit tre inlägg om ubuntu resp. ett om suse. Men åt andra sidan är det mycket text i dem.

:: Google, Sök