En vecka med en HTC Desire Z

För en vecka sedan bestämde jag mig att slutligen beställa en ny telefon, mig gamla HTC Magic som jag nu hade haft i ett och ett halvt år började kännas gammal. En av de sakerna jag sagt länge var att min nästa telefon skulle ha ett tangentbord. Jag hade hållit koll på Desire Z i cirka en månad i väntan på att den skulle släppas i Sverige och efter att först fått se G2:an släppas i USA under oktober följt av internationella Desire Z i Europa under september så hade jag tillräckligt mycket information för att slå till med en beställning innan den fanns att få tag på här i Sverige. I torsdags för nu en vecka sedan hämtade jag ut telefonen och jag måste säga att jag är nöjd, riktigt nöjd. Men som alltid så har man synpunkter och här kommer de.

Mjukvaran

** **Telefonen kommer installerad med HTC:s gränssnitt kallat Sense. Det är en mängt av olika applikationer, widgets och ett omarbetat tema. Det är fortfarande Android i botten men saker ser och funkar lite annorlunda. Jag har aldrig tyckt om utseendet som Sense ger, eller många av dess funktioner och finesser så den störta irritationen jag har haft är just mjukvaran. Nu tänker jag inte kritisera något som jag högst personligt inte tycker om då jag vet att många tycker om Sense. Jag räknar dock med att byta ut mjukvaran mot cyanogenmod som en en ett projekt som utvecklar en alternativ version av Android som i dag går att köra på ett tiotal telefoner. Cyanogenmod är till utseendet nästan identiskt med ren Androd med en del mindre finesser och förbättringar. De har hållit på sedan i Oktober då G2:an släpptes i USA att anpassa cyanogenmod till den, en testversion är nu ute. Då G2:an är nästan identisk som Z så funkar även det på den. Just nu avvaktar jag på att en stabil version är släppt, samt att “rootningen” är lite mer testad innan jag provar själv. Det är redan i dag flera användare på svenska androidsidan swedroid som har börjat installera experimentella versioner av cyanogenmod.

Men mer om detaljer som jag stör mig på i Sense längre ner, nu först kommer hårdvaran. Det som jag faktiskt anser mig ha köpt.

Hårdvaran

Bloggar om: Android, htc, htc desire z